ADHD &
hormonen

mini training

mini training

mini training

mini training

mini training

mini training

mini training

mini training

Eindelijk grip op je moodswings.

Is jouw leven wel eens een emotionele achtbaan?

Pieken van vreugde, dalen van verdriet – van intense blijdschap bij zonneschijn tot tranen bij een droevig nieuwsbericht. Emoties zijn onvoorspelbaar, nietwaar?

Begrijp jouw emotieregulatie.

Zet vandaag de eerste stap, de rest gaat vanzelf.

Dat wil ik!

Moodswings? Geen probleem!

Het ene moment ben je de ster van de show, het andere moment kruip je weg bij het koffieapparaat. Typisch ADHD, maar hoe ga je hiermee om?

Hoofd vol gedachten?

Eindeloos piekeren, onzekerheid, afleiding zoeken… maar toch overprikkeld en uitgeput. Herkenbaar?

Goed nieuws: wij hebben de strategie!

Bijzonder hoogleraar Sandra de Jong zegt:

“Hormonen zijn niet alleen boodschappers; ze vormen onze stemming en gedrag. Bij vrouwen met ADHD kunnen deze fluctuaties leiden tot verhoogde angst en stemmingswisselingen.”

Stel je voor…

Je hormonen begrijpen en je emoties begrijpen. Minder overvallen worden door plotselinge emoties en je leven plannen volgens je cyclus.

 • Voel je krachtig tijdens je lente-fase, met een heldere geest, klaar om elk project aan te pakken.
 • Geniet van sociale interacties tijdens je zomer-fase, bruisend van energie en zelfvertrouwen.
 • Begrijp je behoefte aan rust tijdens je herfst-fase, accepteer je gevoelens zonder je overweldigd te voelen.
 • Omarm introspectie tijdens je winter-fase, laad jezelf op voor de volgende cyclus.

Begrijp jouw emotieregulatie.

Zet vandaag de eerste stap, de rest gaat vanzelf.

Dat wil ik!

Wat je krijgt:

Interactieve video’s

Praktische tips

Wetenschap vertaald naar praktische uitleg

De Moodcalendar voor aan de muur (optioneel)

De Moodcalendar

Je cyclus bijhouden is nog nooit zo makkelijk en ADHD-proof geweest! Met deze tool krijg je helder inzicht in je emoties en de invloed van hormonen. De kalender, ontworpen voor jouw gemak, toont met duidelijke grafieken de connectie tussen je hormonen en gevoelens. Het is eenvoudig, effectief en enorm leerzaam. Hang de Moodcalendar naast je bed en neem elke avond slechts een paar seconden de tijd om je gemoedstoestand aan te geven.  Doe mee en ervaar hoe deze kalender je leven kan veranderen, één dag tegelijk!

Ik wil alleen de Moodcalender

Vier fases, vier superkrachten

Winter

Tijd voor introspectie.
Bouw je hormonen op, laat emoties toe.

Lente

Concentratie op zijn best.
Tijd voor gedetailleerde taken.

Zomer

Bruis van energie.
Presenteer, wees het middelpunt, stap uit je comfort zone.

Herfst

Neem je rust.
Zo ga je om met dalende energie en stemmingswisselingen.

De gamechanger in jouw leven!

 • Begrijp ADHD en hormonen.
 • Praktische tips en strategieën.
 • Minder last van stemmingswisselingen.
 • Voel je zelfverzekerder!

Ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing!

 • Wees lief voor jezelf in moeilijke fases.
 • Ken je beste momenten voor gedetailleerd werk.
 • Herken je pieken van energie.
 • Plan rust en me-time.
 • Laat je omgeving je ondersteunen.

Ontdek de training in 88 seconden

Genoeg uitgesteld, tijd om door te pakken!

Leven met ADHD is een uitdaging. Grijp nu deze kans om je emoties te begrijpen en meer rust, harmonie, plezier en geluk te ervaren. Jij hebt de touwtjes in handen.

Je verdient dit en je bent het waard. Begin nu aan je reis en krijg grip op je emoties.

Investeer nu in jezelf! 💪

Zet vandaag de eerste stap, de rest gaat vanzelf.

Aan de slag

Veelgestelde vragen

Hoe is de training praktisch opgezet en hoe wordt ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd blijf en niet uitstel met kijken?

De training is opgezet met het oog op gebruiksgemak speciaal voor mensen met ADHD. We gebruiken korte, boeiende video’s gecombineerd met interactieve tips om de informatie toegankelijk en boeiend te maken. Bovendien zijn de modules zo ontworpen dat je ze op je eigen tempo kunt volgen, wat helpt bij het verminderen van uitstelgedrag. We moedigen ook actieve deelname aan door middel van kleine, haalbare doelen en geven tips over hoe je de training in je dagelijkse routine kunt integreren. Dit alles verhoogt de kans dat je actief betrokken blijft en de training voltooit.

Ik gebruik anticonceptie, is deze training dan nog steeds relevant voor mij?

Dat is aan jou, de training is waardevol als je meer wilt leren over je hormonen en emotieregulatie. Het is fijn en zeker aan te raden om te weten hoe jouw cyclus op organische wijze functioneert of hoe het zou kunnen zijn zonder anticonceptie, zie het als het fundament van je algemene kennis. Ook als je anticonceptie gebruikt, kun je soms signalen zoals doorbraakbloedingen of fysieke symptomen ervaren die je helpen de cyclus te volgen. De training biedt nuttige inzichten, zelfs als je cyclus door anticonceptie wordt beïnvloed.

Is de training ook geschikt voor mensen die nog niet veel weten over ADHD of hormonale cycli?

Ja, deze training is ontworpen om toegankelijk te zijn voor iedereen, ongeacht je voorkennis over ADHD of hormonale cycli. We beginnen met de basisprincipes en bouwen van daaruit op, waardoor het een ideaal startpunt is voor iedereen die meer wil leren over deze onderwerpen.

Ik heb 'Period Power' van Maisie Hill al gelezen. Biedt jullie training iets nieuws?

Absoluut! Hoewel ‘Period Power’ veel waardevolle informatie biedt, ontstonden er na het lezen nog veel vragen bij mij, vooral gerelateerd aan ADHD en de invloed daarvan op de balans van neurotransmitters zoals dopamine en noradrenaline. Onze training gaat verder door te laten zien hoe je met uitdagingen van ADHD toch alles uit je cyclus kunt halen, iets wat voor neurodiverse individuen met ADHD een unieke uitdaging kan zijn. Bovendien verdiepen we ons in specifieke onderzoeken over de relatie tussen ADHD en de menstruatiecyclus.

Wat als ik tijdens de training specifieke persoonlijke vragen heb over mijn situatie met ADHD en hormonale cycli?

De training is ontworpen om een breed scala aan informatie en strategieën te bieden die nuttig zijn voor velen. Echter, we begrijpen dat iedereen uniek is. Als ADHD coach en trainer ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op het emotionele vlak, vooral in relatie tot ADHD. Dus, als je tijdens de training specifieke vragen hebt over je emoties en hoe je hiermee omgaat tijdens verschillende fases van je cyclus, sta ik absoluut voor je klaar. Na het voltooien van de videotraining kun je indien gewenst bij mij terecht voor het Menstrumagie traject, een persoonlijke coach traject, waarin we dieper ingaan op jouw specifieke cyclus en emotionele uitdagingen.

Echter, voor gedetailleerde medische vragen over ADHD en hormonale cycli, zoals de fysiologische aspecten of medicatie, adviseer ik je om contact op te nemen met een orthomoleculair expert of een andere gekwalificeerde medische professional. Zij hebben de specifieke kennis en expertise om je te helpen met deze meer medisch georiënteerde vragen.

Ik ben geen vrouw maar menstrueer wel, is de training ook voor mij?

De training is in ontworpen voor individuen met ADHD die menstrueren – dit omvat transmannen, non-binaire personen en iedereen met een baarmoeder. Wees gerustgesteld dat in de training voornamelijk de term ‘menstrueerders’ wordt gebruikt, en niet specifiek ‘vrouwen’, om een inclusieve omgeving te waarborgen zonder risico op triggers. 

Zij gingen je voor

(Wist je trouwens dat we een 9,4 scoren op Trustpilot?)

Anouk ScheresNuttig en helder

Super nuttige, heldere, erkenning-gevende en grappige video training over rol van hormonen bij menstrueerders met ADHD!

Simone J.Nooit gedacht...

Nooit gedacht dat hormonen zoveel invloed hebben op mijn emoties! Echt heel fijn om deze kennis nu in te kunnen zetten.

Luca M.Goed opgebouwd

Vind het heel knap hoe je iets wat voor de meeste mensen mssn toch wat ingewikkelde stof is, heel begrijpelijk uitlegt en toch niet tekort doet aan niveau. En de filmpjes zijn ook goed opgebouwd, houd je aandacht goed vast en de visuele dingetjes helpen daar ook heel goed bij.

Yindi S.Frisse wind!

Heb je al gehoord over de 'Dopamine Dansers', 'Menstruatie Navigators' en 'Hormoon Helden'? Deze alliteraties zijn niet alleen grappig, maar ook ongelooflijk treffend! Ze brengen een glimlach op je gezicht en laten je op een luchtige manier nadenken over serieuze onderwerpen. En de karakters? Die zijn ronduit hilarisch! Denk aan Moeder Teresa en The Rock in rollen die je nooit zou verwachten. Dit concept is niet alleen vermakelijk, maar ook enorm helpend. Het combineert humor met educatie op een manier die zowel boeiend als toegankelijk is. Kortom, een creatieve en frisse wind in de wereld van educatie en entertainment. Een dikke duim omhoog voor deze originele aanpak!

Jody R.Emoties beter begrijpen

Heel fijn om mijn emoties beter te begrijpen en te kunnen voorspellen. Enorm dankbaar voor deze waardevolle informatie.